Потребно време за читање: < 1 минути

41. Положба

Исправен пред мојата конечна цел.

42. Задуман

 Ова сè од мене уште може инаку.

43. Стануваме

Со време стануваме сè подалечни.

44. Дамна

Веќе дамна бевме негде заедно.

45. Порака

Сè наше беше зашто бевме.

Претходен написКОЛУМНИСТ ШТО МИСЛИ ГЛАСНО ЗА ЖИВОТ И ЖИВОТНИ ПРИКЛУЧЕНИЈА (ПОЕНТА), роман, 2
Следен написНАРОДСКИ ИЗРЕКИ,559-585