Потребно време за читање: 3 минути

557. Северџганска влада на мафијаши, предавници и убијци!

558. Не знаевте?!
Гневот и омразата во народот се секогаш заедно. И пламенот на револуцијата!

559. Од бугарскиот диктат треба да се ослободат ЕУ и САД, а македонската опозиција јасно и непоколебливо да каже дека не прифаќа никаков ултиматум.

560. Се повампири европскиот наци-фашизам! Му фалат уште само геноцидни логори!

561. Движењето „Македон“ политичка партија? Нема потреба! Одбраната на македониумот не е политика, туку суштина на постоењето на Македонците.

562. Нужна и неминовна нова македонска револуционерна организација!?

563. Ако си член или симпатизер на велепредавничката и мафијашка СДСМ, партија предводена од идиоти, ти си северџгански болен идиот!

564. Македонска опозицијо,
Уште ли ќе седиш во северџганскиот Парламент заедно со оние што прикриваат, подржуваат и поттикнуваат монструозни злосторства?!

565. Уште ли македонската опозиција „конструктивно“ против северџганскава платеничка, мафијашка, велепредавничка и монструозна власт?!

566. Сè гнило во државава северџганска!

567. Стратешки мафијашки партнер на држава на мафија ја поддржува и брани мафијашката власт, а заедно со неа го убива народот!

568. Прашање за македонската опозиција:
Има „конструктивна“ борба против злосторничка банда на власт?!

569. „Мултикултурен“ криминал?! Ало, властодржецу премиерски, се слушаш ли што збориш или умот ти е изветреан?

570. Опозицијо,
Со „конструктивна“ активност во Парламентот не се урива мафијашка, платеничка, велепредавничка и чудовишна власт.

Прочитај и за ... >>  ДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК, XXI, 294-340

571. Не дај Боже да ми се суди за што било, да учам и студирам, да почнам некој бизнис и да се разболам во гнилава Северџганија.

572. Ако и натаму биде сè вака ко што е, оваа власт пак ќе биде власт!

573. Македонскиот народ мора северџганскава измеќарска, мафијашка, велепредавничка и монструозна власт да ја избрка на клоци.

574. Не верувам во ништо и никому во држава на мафија!

575. ЕУ е политикантска и бизнисменска заебанција за опстанок на гнилиот капитализам.

576. Или народ или нација. Не може и народ и нација!

577. НАТО е најголема закана за човечката цивилизација! Мора час поскоро да се збрише!

578. Нелегална власт го краде народот легално!

579. Идиоти на власт го крадат народот и со негови пари си ги наплатуваат идиотштините.

580. Гневен и јадосан народ мора да се крене на нозе со стапови в раце!

581. Очај и безнадежие! Бесрамие, безумие јад и јарост!

582. СДСМ-овци, не ви оди во умот дека народот не што не ве поднесува, ами и ве мрази? Ве смета за злосторничка и велепредавничка партија!
До кога во клиничка смрт?!

583. Примитивци, простаци и криминалци на власт-примитивна, простачка и криминална држава. Светска брука!

584. Ти не заслужуваш ни збор од мене.

Прочитај и за ... >>  ДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК, XXI, 101-126

585. Денес си и утре ќе бидеш никој и ништо за секој со лично достоинство.

586. Според делото ме знаат, а не ме познаваат. Така е добро за живот.

587. Не е животот живот без смисла и содржина.

588. И речено и сторено за паметење.

589. Само кога би знаела дека те барам откога те нема, љубима.

590. Безумност и бесрамие на ќелавото човече и неговите партиски измеќари.

591. Мафијашка власт натурена од стратешки партнер за безумно владеење со народ и негово ништење.

592. Празни лејки на нивните вратови.

593. Знаат како, ама се платени за вака.

594. Зарем си учел за неписмен и недоветен да ти биде лидер?!

595. И позицијата и опозицијата не се што треба да бидат. А позиција меѓу нив нема на виделина.

596. Неизлечива држава и неизлечиво општество со кловновско-марионетска власт.

597. И не би љубов што можеше да биде.

598. Со овие нема за нас подобро ни денес ни утре ни некогаш.

599. Џган и мафија на власт сè растураат, расипуваат, уриваат и поганат. Како што им е наредено.

600. Колку побрзо се случува народ, толку полесно за него.

601. Нешто добро очекувате од погани души?!

602. Ѓаволот ни ора ни копа, а е на власт, страховладее и убива народ.

Прочитај и за ... >>  ДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК, XXI, 30-75

603. Ќе биде незамисливо тешко да се почне сè одново. И тоа од нови темели зашто старите ги разурнаа.

604. И така, сè стои во место или назадува. Ниту нешто се менува, ниту ќе се смени. Засега?

605. За мене не се секирај. Јас како било не уште долго. Секирај се за себе оти си сам денес без вчера.

606. Изроди, идиоти и апашишта на власт во држава која треба да се разурне, растури и уништи.

607. Безвреден и бесцелен живот без трајни вредности.

608. За кого јас создавам дела? За мене и за секој со мене. Но, зарем е тоа важно?!

609. Лицемерие на маски без лица.

610. Мораш најпрвин да научиш што е доста за тебе. Ако сакаш да живееш.

611. Ништо и никогаш докажано за неугаслива љубов.

612. Има многу македонско во историјата на човечката цивилизација што никој не може да го збрише.

613. Исти:
Луѓе со заробен ум, луѓе со помрачен ум и луѓе со болен ум.

614. Вашите потомци не само што ќе се срамат од вас, туку и ќе кријат дека се ваши!

615. Ако си болен „обичен“  човек во Северџганијава, подобро да умреш дома одошто да те убива смислено и бавно мафијава на власт.