вторник, август 4, 2020
bliznaci близнаци

8 водечки стратегии за новите родители на близнаци

Близнаците бараат нешто посебно. Посебна „комплексна“ стратегија? Може и таа, „составена“ од следните 8 стратегии: 1. Организирајте си самопомош! 2. Одморајте се! 3. Организирајте го вашиот дом! 4....
стари луѓе stari lugje

Европјаните се постари, разводи се повеќе

Во Европската унија има повеќе стари луѓе отколку деца, а популацијата на младите се намалила за 21% или за 23 милиони во последните 30...

Предбрачно запознавање

Значи, сте ја нашле жената/ сте го нашле мажот на својот живот, се разбира совршена/ совршен. Со тоа лице веќе сте го испланирале целиот...

Бракот и финансиите

Изјава на еден стручњак за финансиски прашања: „Сите истражувања покажуваат дека помеѓу 85% и 90% од сите парови кои на крајот се развеле признале дека...
family kids

Родители и деца: од „правење“ до растење

Седењето дома доведува и до еден од големите проблеми на 21. век- дебелеењето кај децата, како и недостиг на моторно- сензитивни функции. Истражувања покажуваат дека...

Најчестите грешки на свекрвите

По големо истражување за односот на свекрвите и снаите, во кое учествувале неколку илјади парови и голем број психолози, социолози и брачни советници, оформени...
- Advertisement -


);
Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/avizomc/panoptikum.mk/public_html/wp-includes/functions.php on line 4609