Почетна Создадени дела Штом заодев, секако ќе доодам

Штом заодев, секако ќе доодам

  ШТОМ ЗАОДЕВ, СЕКАКО ЌЕ ДООДАМ или СЕКИДНЕВНИ НАСТАНИ И ДОЖИВУВАЊА ВО ЖИВОТОТ НА КОРЕН...

  Во неврат Каде се Корен Стаменоски со прекар Име и неговата Илина Каранфилова?! Веќе подолго време никој од оние што ги знаат, ги познаваат, од...

  ШТОМ ЗАОДЕВ, СЕКАКО ЌЕ ДООДАМ ИЛИ СЕКИДНЕВНИ НАСТАНИ И ДОЖИВУВАЊА ВО ЖИВОТОТ НА КОРЕН...

  Настан и доживување XII Мостот на великите, главното собиралиште, сврталиште и шеталиште за сите генерации на Костец, лачен камен мост на две нивоа поврзани со...

  ШТОМ ЗАОДЕВ, СЕКАКО ЌЕ ДООДАМ или СЕКИДНЕВНИ НАСТАНИ И ДОЖИВУВАЊА ВО ЖИВОТОТ НА КОРЕН...

  Настан и доживување XI Корен Стаменоски со прекар Име се договори со Билјан Руменоски да се најдат напладне пред Музејот на љубовта. Тој, пак, му...

  ШТОМ ЗАОДЕВ, СЕКАКО ЌЕ ДООДАМ или СЕКИДНЕВНИ НАСТАНИ И ДОЖИВУВАЊА ВО ЖИВОТОТ НА КОРЕН...

  Настан и доживување X На настаните како доживувања и доживувањата како настани, што се одвиваа мошне брзо, дури пребрзо за неговите блиски, пријатели...

  ШТОМ ЗАОДЕВ, СЕКАКО ЌЕ ДООДАМ или СЕКИДНЕВНИ НАСТАНИ И ДОЖИВУВАЊА ВО ЖИВОТОТ НА КОРЕН...

  Настан и доживување IX По цели три ипол години, по трагичната смрт на неговите Роса, Смирна и Трајан, во Име одново се роди љубовта. Се...

  ШТОМ ЗАОДЕВ, СЕКАКО ЌЕ ДООДАМ или СЕКИДНЕВНИ НАСТАНИ И ДОЖИВУВАЊА ВО ЖИВОТОТ НА КОРЕН...

  Настан и доживување VIII Нова средба со Верна, втора на пред Фонтаната на звуци и бои, на клупа од ковано црно железо. Верна направена од...