MOMENTUM II

  MOMENTUM II, Последен чин или спокојно доаѓање на утрото, поетска инсталација

  Momentum XXXIX Завесата се спушта, се слуша само еден глас Глас 1 Те поздравувам и ти пожелувам пријатен ден, спокојство,...

  MOMENTUM II, Последен чин или спокојно доаѓање на утрото, поетска инсталација

  Momentum XXXVIII Последни шепоти како крици Глас 9 Народе мој, остани со мене до крај. Немој сега страв од крвта. Ни од...

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА XI

  Просто е незамисливо што ќе биде скоро!

  MOMENTUM II, Последен чин или спокојно доаѓање на утрото, поетска инсталација

  Momentum XXXVII Само двајца Глас 1 Ете, на крајот останавме само ние. Ние како што предвидовме. Сега двобојот. ...

  MOMENTUM II, Последен чин или спокојно доаѓање на утрото, поетска инсталација

  Momentum XXXVI Секој седнал кај што има јадења што ги посакува Глас 3 Нормално е само јадењата. Глас 4 Пред секој...

  MOMENTUM II, Последен чин или спокојно доаѓање на утрото, поетска инсталација

  Momentum XXXV За чувствата во природа Глас 2 Природата сѐ уште ни ги...