Голтки

  ГОЛТКИ, минијатурни раскази/ескизи

  82. Соперници Серафим Лозаровски му е голем соперник на Јоаким Тодоровски. Му соперничи во бизнисот-производство на диететски производи, притоа обајцата не дозволувајќи да се појави...

  ГОЛТКИ, минијатурни раскази/ескизи

  81. Живот под закана Млад и стар на клупа на плоштад, во сенка на столетен даб. Младиот: -Јас мислам дека најтежок им е животот на оние што...

  ГОЛТКИ, минијатурни раскази/ескизи

  80. Набрчкано лице Напросто е неверојатно колку му е набрчкано лице. Брчка до брчка. Која од која подолга или подлабока. Повеќе подолги на образите, на...

  ГОЛТКИ, минијатурни раскази/ескизи

  79. Одовде Стигнавме на крајот на брегот на реката понорница што ја следевме досега, во многу изминати години. Точно на местото каде што таа понира,...

  ГОЛТКИ, минијатурни раскази/ескизи

  78. Бизнисмен и политичар Митко Анески себеси се претставува како успешен бизнисмен и политичар. Никому досега не му успеало да му докаже дека е тоа...

  ГОЛТКИ, минијатурни раскази/ескизи

  77. Од врв на карпа во море Јане Воденски случајно го запознав едно летно утро на врв на карпа. Решив да се фрлам од неа...