Почетна Создадени дела ДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК XVIII

ДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК XVIII

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА XVIII

  Нова дефиниција на писмено неписмен властодржец: Писмено неписмен властодржец е оној што не умее да го прочита она што ќе му се напише.  

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА XVIII

  Стори му на човек добро и радувај се дека си му сторил.  

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА XVIII

  Стар бел дедо: Уште некој верува дека скоро нема да се отвори Уставот на Северџганија за во него да се внесат македонските Бугари како...