Почетна Создадени дела ДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК XVIII

ДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК XVIII

  ДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК XVIII, 880-900

  881. Залудно збориш кога сите молчат. 882. Конечно реши да купи билет за во еден  непознат правец. 883. Не е врела шлаканица за образ ѓон. 884. Болно...

  АФОРИЗМИ 841-860

  841. Несомнено, изворот и вливот на матната река што се вика корупција е во политичките партии на власт. 842. Јас и власта:-За кого ти?-Јас за...

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА XVIII

  Конкретна порака на стар бел дедо: Ниеден прав Македонец не прифаќа промена на Уставот на Северџганија и нејзино промовирање во билингвална/бинационална/федерална/конфедерална/кантонална држава.

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА XVIII

  Најголем грабеж и осиромашување на народот власта врши задолжувајќи ја безочно неговата држава со странски кредити.

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА XVIII

  Безлични и безначајни најголем уплав имаат од лични и видни личности.

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА XVIII

  Стар бел дедо прашува. Дали во Бугарија има културни (?!) клубови именувани со „славни“ бугарски фашисти?