Почетна Создадени дела ДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК XVIII

ДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК XVIII

  ДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК, XVIII, 981-1.000

  981. Слеп гледа низ розови очила. 982. Сè помалу од мене за мене, а сè повеќе од мене за секого и никого. 983. Лоши знаци навестувачки...

  ДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК, XVIII, 961-980

  961. Парите на пребогатите  го вртат светот. 962. Основно е каква е основата. 963. Сметките на пресметлив никогаш не се чисти. 964. Ништо не ми значи дека...

  ДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК, XVIII, 941-960

  941. Не ти требам, а не можеш сам! 942. Жив си, но никаде те нема! 943. Се разбира дека јас сум најмногу виновен за сè што...

  АФОРИЗМИ XVIII, 901-920

  901. Веќе никогаш со него, крај него и за него. Го потроши своето време. 902. Гасне една љубов во спомени. 903. Заживува дело по смртта на...

  АФОРИЗМИ XVIII, 861-880

  861. Смисла на живот што вреди:Едновремени, взаемни и паралелни егзистенција и коегзистенција. Како семејство во семеен дом. 862. Неизмерно и незапирливо лично богатење поттикнувано од...

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА XVIII

  Конкретна порака на стар бел дедо: Ниеден прав Македонец не прифаќа промена на Уставот на Северџганија и нејзино промовирање во билингвална/бинационална/федерална/конфедерална/кантонална држава.