Почетна Дела во создавање НАРОДСКИ ИЗРЕКИ

НАРОДСКИ ИЗРЕКИ

  НАРОДСКИ ИЗРЕКИ, 910-931

  910. Партиско-политикантски алашвериш:Тој на тебе, па ти на мене за ја на тебе, и сетне ти нему. 911. Ни се тера ни се води? Зато...

  НАРОДСКИ ИЗРЕКИ, 375-417

  375. Да ти се сневиди сето богаство грабано и крадено од народо. И ти да се сневидиш сосе него. 376. Бедо една платеничка и предавничка! 377....

  НАРОДСКИ ИЗРЕКИ, 625-657

  625. Организирана мафијашка држава од врво до дното. На дното народо од кој је таа украдена. 626. Шо поскоро беагј од апашишта, ако не сакаш...

  НАРОДСКИ ИЗРЕКИ, 586-624

  586. Шо ќе беше ова, шо је и шо ќе биди, луѓе?! Којзнае, можи допрва да биди и бетер! 587. Секој чоек мора да најди...

  НАРОДСКИ ИЗРЕКИ, 453-489

  453. Тркалото на времето се врти ако си го свртел во свое време за да се врти по твоето. 454. Не си играј со огон...

  НАРОДСКИ ИЗРЕКИ, 524-558

  524. Секој остаа трага во својто време. Некој брзо и лесно избришлива, некој за траење во многу времиња по негојто. 525. Пази шо збориш за...