ДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК, XXII, 141-194

141. Неснослива смрдеа од властољупци на власт се шири во геноцидниот и етноциден логор Северџганија! 142. Порака:Багро властодржачка и велепредавничка, многу скоро ќе наебете од...

ДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК, XXII, 70-140

70. Историјата ја пишуваат победници и поразени, а ја создава животот. 71. Кој ме почитува ме почитува, кој не нека тера без мене. 72. Ниту сум...

ДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК, XXII, 1-69

1. Од мене дела до последен здив. Безнадежно и без оглед на се. 2. Смртта не е ништо ако имало зошто да се живее. 3. За...