Потребно време за читање: < 1 минута

Умира Столе и доаѓа пред Бога, а Бог му вели:

-Денеска е малку метеж, ми дојдоа и неканети, а ти оди на она облаче и кружи додека не се најде некое слободно место, па ќе те земам.

На облачето наоѓа една грда жена и така полетуваат тие заедно. Столе наеднаш го догледува на друг облак комшијата Спиро со некоја убава и млада жена. Се враќа кај Бога и го прашува:

-Боже, што сум згрешил толку, па ми даде онолку грда, а на комшијана толку убава жена?

А Бог му одговара:

-Мораат и жените да бидат казнети.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here