spalna soba спална соба

Спалната соба – функција и убавина

0
Нашите далечни претци спиеле на простирки од животински кожи и мов, кои премногу не се разликувале од ежовите купишта лисја. Старите Египтјани наместо мека...
mazi neophodni raboti мажи неопходни работи

10 работи кои мажот мора да ги има

0
Ако направите само површен преглед на бројните и постојани анкети во домашните и странските списанија и сајтови на Интернет за жени, лесно може да...

Mорал

0
Основното за него: Станува збор за систем на непишани општествени норми што го одредуваат начинот на однесување во одредена општествена група, заедница, а се засноваат...

Војни на двете рози

0
Војните на розите траеле од 1455. до 1485. г. Почнале за време на владеењето на Хенри Шести (1421-1471) од династијата Ланкастер, во чиј грб имало...

Абецедар (ABECEDAR)

0
Во 1925. година во Атина е отпечатен буквар на македонски јазик за македонското национално малцинство во Грција. Го подготвила специјална комисија на грчката влада...

Летник – Античко-македонски празник на светлината

0
Летник е македонски народен празник којшто се празнува секоја година на 1 март по стар календар и е поврзан со враќањето на птиците преселници...
);