Потребно време за читање: < 1 минута

391. Предаден

Веќе не може да оди
кон својот хоризонт.

392. Дребен

Неговото дело одвремено
не остава трага по невреме.

393. Бодлец

Мал, речиси невидлив бодлец
се забил меѓу мрак и слепота.

394. Асли

Се докажал асли
далеку и без корен.

395. Плак

Еден плак пред да премали
се насели во питом предел.