Потребно време за читање: < 1 минута

Полицаец и негов брат кој чита книга. Го прашува полицаецот:

-Што читаш?

-Логика,- одговара братот.

-Што е тоа логика?

-Ма, глупав си ти за тоа.

-Ама ајде, кажи ми што е, можеби не сум.

-Добро, еве вака: имаш ли ти аквариум?

-Имам.

-Ако имаш аквариум, логично е да имаш вода во аквариумот, а ако имаш вода, логично е да имаш рипчиња во неа, а ако имаш рипчиња, логично е да сакаш животни, а ако сакаш животни, логично е да сакаш и луѓе, а ако сакаш луѓе, логично е да ја сакаш и својата жена, а ако ја сакаш својата жена, тогаш е логично да не си хомосексуалец. Ете, тоа е логика.

Утредента оди полицаецот на работа со книгата на братот (го кренал носот). Го прашува колега:

-Што ти е тоа?

-Логика.

-А што е тоа логика?

-Глупав си ти за тоа.

-Ма ајде, кажи ми, можеби не сум.

Прочитај и за ... >>  Каење

-Види вака: имаш ли ти аквариум?

-Немам.

-Тогаш ти си хомосескуалец!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here