Потребно време за читање: < 1 минута

Во однос на топ- листите од претходната емисија направивме неколку промени во редоследот, а нудиме и нови предлози.

Промените ги направивме според утврдени правила – принципи и критериуми:

Во рамките на овој радио проект насловен ‘Ова не е топ листа’, да поставиме уште едно прашање и да се обидеме да дадеме што попрецизен одговор, а во контекст на поднасловот ‘Ова не е топ листа’- затоа што е:

Дали и колку топ- листата, како форма и содржина, овозможува презентација и придонесува за афирмација на вредностите на една култура, традиција, на цивилизациските дострели воопшто, а пред се на музиката како најуниверзална уметност?

[mixcloud https://www.mixcloud.com/Avizo/политоника-музичка-енциклопедија-емисија-7/ width=100% height=120 hide_cover=1]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here