Потребно време за читање: < 1 минута

Она што е да не е, и она што не е да е. Можно ли е? Зошто не?

Ова е топ листа (МММ) затоа што не е. И ова не е топ листа затоа што е. Противречно, контрадикторно? Не.

Овој проект претставува обид – експеримент на она што е стандард, клише, банално, дилетантско, дури веќе дегутантно во нашиот радиодифузен простор, а се нарекува топ листа, да му се даде друга, сосема поинаква димензија – форма и содржина.

Притоа, да се задржи нејзината двојна намена- функција, дури да се надгради: вреднувачката- селектирачката (рангирање) и забавувачката (игра, разонода).

Послушајте ја втората епизода од проектот Политоника.

[mixcloud https://www.mixcloud.com/Avizo/политоника-музичка-енциклопедија-емисија-2/ width=100% height=120 hide_cover=1]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here