Потребно време за читање: < 1 минути

31. Гулаб мироносец

Дивити прасто лоса кнажа
белете соклија егна лизика
градита зрестоко посилец.

Иблата орното тутранска
вистикал мемичи јандран
крокаска флиска азезина.

Чичкалска жиниса ненит
џуркинец лестино трото
длескети рокотел шушер.

Претходен написДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК, XXI, 676-775
Следен написОГОН ВО ПУСТОШИЈА, Луѓе, стихозбирка, 6