Потребно време за читање: < 1 минута

51. Сегде како нигде

Било кристена еделе огирел,
Скрило јабилат пенан усика.

Песна блострас радив тенот,
Лесна азгетер млечи хрегер.

Полета гронаф скивен ојана,
Пролета зредал алис шикро.