Потребно време за читање: < 1 минута

Доаѓа новинар на Кавказ зашто чул дека таму живее најдолговечниот човек. Го наоѓа и го прашува кој е неговиот рецепт за долг живот:

-Дали сте држеле некоја диета?

-Не, јадев умерено.

-А пијалок?

-Пиев умерено.

-Пушење?

-Умерено.

-Па како тогаш сте доживеале толку длабока старост?

-Никогаш никому и на ништо не сум се спротивставувал.

-Тоа е невозможно!

-Во право си, невозможно е.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here