Потребно време за читање: < 1 минута

146. Ноќ

Сè подлабока ноќ и тишина бессона.

147. Ниедно доба

Некое доба јас сам во мене.

148. Гледам

Еден нов свет сè подалечен.

149. Пајажина

Исткајана пајажина околу спомени.

150. Грвалица

Од грвалица громовит глас.