Потребно време за читање: < 1 минута

  1. Безизлез

Не излегуваш од ноќва
оти бел ден не виде.

 

  1. Солзи

Рониш солзи на замин.
Старото огниште без оган.

 

  1. Срдба

Напразно им збориш
на замолчени. Замолчи!

 

  1. Пред понор

Веќе не паметиш од кога стоиш
пред понор на рамнодушност.

 

  1. Гладен и жеден

Од човек во години
сал коски и кожа.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here