Стручно за употребата на гипсот во ентериерот

Познато е дека гипсот е еколошки беспрекорен материјал, воопшто не е штетен за човекот. Меѓу другото, затоа што во услови на зголемена влажност на...

„Паметна куќа” (Smart House)

Интелигенцијата на куќата се базира на два концепта: првиот се однесува на електронските и информатичките системи кои се битни елементи на проектот, а другиот...

Боите во куќниот амбиент

Боите во станот можат да бидат показатели на тоа дали сте вие некој кого го интересира само практичната или, пак, и естетската функција на...

Градовите на иднината само за избрани

Градовите на иднината ќе користат најнови технологии и еколошки чиста енергија, а во нив на почетокот ќе живеат само избрани. Изборот на граѓаните за...

Иднината на вашата кујна

Стручњаците, но и современите-модерните „обични“ луѓе, потенцираат дека совршениот кујнски амбиент денес мора да ги задоволи еднакво потребите на функцијата и дизајнот, а со...

Најинтересни бордели на светот

Веројатно веќе и птиците на гранка знаат дека проституцијата се вика „најстар занает на светот“. И покрај тоа, во многу земји на светот е...