Почетна Создадени дела МЕЃУ МОЛК И ТИШИНА

МЕЃУ МОЛК И ТИШИНА

  МЕЃУ МОЛК И ТИШИНА, роман

  59. Рано студено, мразно утро. Одвреме-навреме силен северец, па со иста силина од северозапад; по неколку минути повторно северец, па североисточен. Зимата е на прагот...

  МЕЃУ МОЛК И ТИШИНА, роман

  58. Кафулето „Ематија“, во непосредна близина на галеријата „Лично и единствено“, е изѕидано и внатрешно уредено во етно стил: бедем со голема влезна капија од...

  МЕЃУ МОЛК И ТИШИНА, роман

  57. Прв квечерен час. Сонцето штотуку зајдува, а студот е веќе навлезен во коските на живите. И на многумина мртви, како на Ристо од Петар....

  МЕЃУ МОЛК И ТИШИНА, роман

  56. Почина Ристо од Петар!? Како почина? Така. Почина мигум и ненадејно. Или прецизно: Ристо од Петар, умрен пред повеќе од девет години, точно девет...

  МЕЃУ МОЛК И ТИШИНА, роман

  55. Син ми Јане, веќе на педесет и седумгодини, совреме ме подготви за нашата разделба, за неговото заминување од Страдец заедно со Борјана од Димитар....

  МЕЃУ МОЛК И ТИШИНА, роман

  54. Ни Ристо од Петар не може да си објасни зошто почувствува потреба и успеа да организира случајно, а намерно да се сретнат тој, Јасна...