Почетна Создадени дела АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ XIII

АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ XIII

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА XIII

  Политикантите на власт и нивните политичари немаат ни политички ни човечки морал.

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА XIII

  Стар бел дедо ти порачува: Живеј сега и бори се и создавај за живот утре.

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА XIII

  Нека биде по твое ако ти е полесно: Сето мое творештво за ништо не вреди!

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА XIII

  Мафија на власт страховладее. Само со жестока борба и со многу лични жртви може да се развласти.

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА XIII

  Што и да се случи, само да не е неминовно. Зашто пред неминовноста човек е и немоќен и безнадежен.