Почетна Создадени дела АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ XII

АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ XII

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА XII

  Прашај се кога веќе мораш: Се повлекуваш поразен, снеможен, безнадежен или оти просто ти мина времето? Понижен или достоинствен?  

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА XII

  Го прашуваат стар бел дедо: -Кој си ти? Тој им одговара: -Јас сум јас.

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА XII

  Срам голем за вас дека ве предводи малоумник!

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА XII

  Велепредавници молчешкум и скришно довршуваат велепредавство.

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА XII

  388. Разнебитена е Македонија, забрзано се разнебитува македонскиот народ, а сѐ поблизу е федерализацијата/кантонизацијата. Догледлив е и крајот на крајот. ...