Почетна Создадени дела АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ X

АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ X

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА

  967. Крајот се наѕира, ама ќе потрае продолжението на голготата на народот.

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА

  161. Мртов ладен: Ако мене ме прашате, јас не сум за долго паметење, туку за незаборав!  

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА

  762. Јас знам што треба да сторам за да останам свој. И вие знаете ако сте сѐ уште свои.

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА

  969. Лажго му порачува на недоветен:Според добрососедскиот договор што го потпишавме, презреани и незрели треба да зреат заедно.

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА

  124. Докажи дека не си послушник и роб на твојата партија. Откажи се од неа, запали ја јавно партиската книшка! Или не можеш без...