Почетна Создадени дела АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ IX

АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ IX

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА

  132. Во лавиринтот на предавничката политика не влегува политичар-вистински патриот. Од него никој не излегува ни жив ни мртов.

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА

  131. Лирично: Секогаш со мисли и чувства за тебе кон тебе, убост.

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА

  Материјалното и духовното се рамносилни во свет на личност достојна за почит.

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА

  Речено, напишано, создадено во жвиот и за живот со свое време.

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА

  Ако си со мене, стој пред мене со крената глава.

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА

  127. Само небиднина со вакви пратеници-бедници, политички подлизурковци и велепредавнички властодршци.