Почетна Создадени дела АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ II

АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ II

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА II

  821. Историјата не ја пишуваат победници, туку неписмени јадници, платеници и предавници.

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА II

  355. Партија без идеологија не е партија, туку акционерско друштво.

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА II

  820. Нема ни умни ни учени ни опитни меѓу болни во умот на власт.

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА II

  298. Нудам мој род за живот, здравје и задоволство, а го прифаќа оној/онаа кому тие му се суштествени за опстој.

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА II

  773. Вие прогресивните слепци и измеќари на власт, му дадовте ли отчет на народот?

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА II

  456. Препуштање на времето и годините: Сè поголема празнотија во душата, рамнодушност денес за утре, бесцелност и самотија.