Почетна Создадени дела АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ I

АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ I

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА I

  Жално и страдно што им дозволивме досега и им дозволуваме.

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА I

  Смртта го надвладува животот што се живее во безнадежност, рамнодушност и неизвесност.

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА I

  Му порачува стар бел дедо на надобуден „добрососеден“ млад премиер: Не се потребни никакви комисии за чесна, искрена, рамноправна и достоинствена меѓусебна соработка на...

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА I

  Сеедно е дали бавно, може и незабележливо или наеднаш, може и мигум ќе исчезнам. Би сакал нечујно и незнајно.