Почетна Дела во создавање НАВНАТРЕ И ОДНАТРЕ, ескизи

НАВНАТРЕ И ОДНАТРЕ, ескизи

  НАВНАТРЕ И ОДНАТРЕ, раскази/ескизи, 2

  2. Читател -Вие сте читател?,-прашувам средовечен човек пред излог на книжарница. Облечен во излитено долго палто, на нозете длабоки патики без врвки; ќелав, со неуредна...

  НАВНАТРЕ И ОДНАТРЕ, раскази/ескизи, 1

  1. Натажен кловн Неколку дена на ред го гледав наспоредно во циркуската арена и на улица, замешан во луѓе. Во циркусот настапуваше со точка на...

  НАВНАТРЕ И ОДНАТРЕ, раскази/ескизи, 8

  8. Искрено -Искрено велиш дека не можеш без мене уште долго во подножјето на планината што ја замисливме како само наша?-ја прашува тој. -Велам искрено. Зарем...

  НАВНАТРЕ И ОДНАТРЕ, раскази/ескизи, 5

  5. Случајно Се сретнаа случајно. Сосем случајно. Можно е случајно? Тој смета дека не е, а таа случајното го изедначува со неочекуваното, дури со ненадејното....

  НАВНАТРЕ И ОДНАТРЕ, раскази/ескизи, 10

  10. Сонување и сон Стариот слеп Гаврил ми вели уверливо дека ги знае, но не ги прифаќа научните проучувања и сознанија за сонувањето и сонот...

  НАВНАТРЕ И ОДНАТРЕ, раскази/ескизи, 9

  9. Ништо -Раскажи ми нешто за ништо,-ме изненадува и ме збунува. -Што ништо?-потпрашувам. -Избери. Знам дека знаеш оти има многу нешта за ништо. Ништо како нешто од...