Куќните апарати и нивната штетност за здравјето

0
Одамна е познато дека најголема опасност по здравјето на луѓето кои во своите домови се опколени-освоени-заробени од куќни апарати за секаква намена се нивната...

Далтонизам

0
Далтонизам е вообичаен израз за пореметување на препознавање на бои. Го опишал англискиот научник John Dalton на крајот од 18. век, а врз основа...

Трикови за убавина

0
Жените ширум светот користат традиционални трикови за убавина кои им помагаат да го одржуваат својот изглед. Повеќето најчесто посегнуваат по маслиново масло и мед,...

Болки во нозете

1
Честа болка кај возрасните: болки во нозете. Како да се спречат? Голем број луѓе, почесто во поодминати години, често се жалат на болки во нозете,...

Здравје-Вода

0
Осум чаши вода дневно за да не се дебелеете. Водата е веројатно единствениот, најважен катализатор во губење на тежината и нејзиното одржување. Иако некои од...

Огледало на здравјето: лице- чело

0
Во источната медицина лекарите знаат да го читаат „напишаното“ на нашето лице, јазикот, очите, кожата и пулсот. Станува збор за тн. визуелна дијагностика која...
);