Потребно време за читање: < 1 минута

456. Нова ноќ

По нов ден нова ноќ
бессона и безгласна.

457. Во бег

Огнот е многу брз, па мораме
да бегаме далеку спроти ветер.

458. Ругање

Се ругаа и се ругаат меѓусебно,
што веќе да нема кој да ги сопре.

459. Нејната драж

Ми остана за незаборав
нејната драж насликана.

460. Егленџе

Расположени за егленџе
луѓе околу жар и пепел.