Потребно време за читање: < 1 минута

156. Повторливото

Речиси незабележано
чекорење во ниедно време.

157. Дошлак

Не го познавам човеков.
Не ќе е од мојот свет.

158. Засенување

Предолго ми го засенуваш спокојот
со твоето нерешително стоење в место.

159. Пак

Пак јас меѓу луѓе
со тебе, љубов стамена.

160. Улица

Метеж, врева, па молк
меѓу бесплотни незнајни.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here