Потребно време за читање: < 1 минута

Воопшто не е тешко да се направи избор од луди закони во многу демократски и недемократски држави. Еве еден:

Држава Кентаки:
Секој граѓанин на сојузната држава Кентаки е должен да се избања еднаш годишно

Држава Џорџија:
Со закон се забранува врзување на жирафа за телефонски столбови или улични светилки!

Држава Њујорк:
Ако сте ловец и здогледате зајак, не пукајте во него од тролејбус зашто е тоа забрането!

Држава Алјаска:
На Алјаска е дозволено да се ловат мечки, но не е дозволено да се будат поради фотографирање!

Држава Калифорнија:
Изразот „Жал ми е“ или „Извинете“ значел дека признавате некоја вина. Меѓутоа, Гувернерот се опаметил, па потпишал закон според кој изговарањето на тие два израза не предизвикува никаква последица.

Држава Италија:
Во Милано сите жители имаат обврска да се смешкаат цел ден. Единствен „исклучок“ е ако сте на гробишта или сте отишле кај некој во посета во болница. Кој не се придржува на ова, може да плати голема казна!

Прочитај и за ... >>  За плавушите-русокосите-блондинките

Турција:
Прикажување на видео филмови во автобуси во Турција е забрането со закон од 1984. година, а повод за забраната е несреќа што ја предизвикал возач кога со рака се обидел да скрие една љубовна сцена. Притоа загинале 17-мина патници.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here