Потребно време за читање: < 1 минута

16. Достоен

На нозе, на нозе,
исправен, извишен.

 

17. Судено

Било судено конечно
да узнам до кога јас.

 

18. Болезлив

На лице му се гледа
дека веќе не може сам.

 

19. Огниште

Камено, празно, ледено,
без живот, надеж и сон.

 

20. Траење

Никој не знае до кога
вака како никој нигде.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here