Потребно време за читање: < 1 минута

46. Огнени облаци

Огнени облаци се збираат
на нашиот небосклон.

 

47. Непријател

Еден мој непријател
ист како сите други.

 

48. Подаништво

Саде црнила и јад со
нивново подаништво.

 

49. Гревотен

Гревови негови
несогледливи.

 

50. Опстојба

Свој, со свое, на свое
и покрај сè и покрај сè.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here