Потребно време за читање: < 1 минута

6. Понегде

Понегде понекој
посилен победен.

 

7. Јадно

Јадна смрт
во бесмисла.

 

8. Ѕвек

Слушам ѕвек од
зборови и крв.

 

9. Припек

На припек без
сенка за здив.

 

10. Цел

Близу сум до лет
кон нов изгрев.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here