Потребно време за читање: < 1 минута

286. Меѓник

Останал меѓников без два лути молка.

287. Може

Човече некое си бил, а сега си ништо.

288. Клик

Во зори кликови на долетани птици.

289. Освен

Спротива ветроштина, освен тишина.

290. Тракање

Му трака тракатанец на ранобуда.