Потребно време за читање: < 1 минута

296. Опасност

Никој никогаш оган што пеплосува.

297. Досега

Крај и на пустелија бескрајна.

298. Нешто

 Ќе се случи бликната возбуда.

299. Мала иктиза

Да ти слушнам немост ледена.

300. Одраз

Во огледало лик незаборавен.