Потребно време за читање: 2 минути

101. Рамнодушен:
Ништо не се случува ако не се однесува на тебе или стоиш настрана.

102. Нема да бидеш утре ако денес не си со свое вчера.

103. Докажано:
Зошто партизирано судство? За сè испокрадено од партијците да не е крадено, а сите да бидат чисти, невини и чесни.

104. И ти со сиот ум веруваш дека мора да биде како што е смислено од стратешки партнери?!

105. Замисли предводник на кого стратешки партнери ќе му се поклонуваат и ќе се трудат да бидат барем во негова сенка.

106. Што подалеку од оној што ти оди на нерви.

107. Најранлив без ближен и сам.

108. Секоја љубов со убост.

109. А бре луѓе, овој што ви го натурија на чело ептен е неарен во умот! Ве брука ко партијци на секој чекор!

110. Штом судската власт е во рацете на мафијата на власт, никој не може да докаже дека е таа до гуша во криминал и корупција!

Прочитај и за ... >>  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА

111. Лесно е со многу пари, закани и уцени да се убеди пратенички политикант да гласа против волјата на народот.

112. Ќе преживееме? Се разбира! Само е прашање како и какви како такви.

113. Ништо премногу кога знаеш колку е тоа.

114. На моќни стратешки партнери на немоќни не им требаат учени и умни политичари на власт, туку слугански и мафијашки политиканти.

115. Вака додека ти можеш и сакаш.

116. На мои години годините не значат ништо.

117. Кога љубов ќе отиде во неврат, празнотијата во животот станува безмерна и неснослива.

118. Сè подалеку од животот, сè поблизу до смртта и по неа.

119. Творечката игра нема почеток и крај.

120. Да си речам непорекливо на себеси:
Јас сум мислечка и книжевна личност. Ни голема ни мала. Со создадено грандиозно творештво.

121. Ко да не сме свесни, ниту ги чувствуваме промените што се случуваат со нас и околу нас. Најмногу зашто живееме од денес до утре.

Прочитај и за ... >>  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА

122. Одмори, па продолжи. За да не се преумориш, па да мораш да почнеш одново.

123. Те поразило денес штом не мислиш на утре.

124. Си дозволил, а сега не би. Што дека, кога веќе не зависи од тебе.

125. Мал меѓу големи не издржува, та се трга настрана. Или го тргаат.

126. Ако не е само твоја љубов, тоа значи дека не била ни кога била.