АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ X

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА X

  416. Силината на твојот личен отпор зависи од кој си и што си.

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА X

  82. Уште само да се договорат кој ќе оди курбан. Со што ќе биде „успешна“ судската разрешница на случајот.

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА X

  Џабе му збориш, му објаснуваш, му докажуваш. Џабе е и сто стапа да му удриш, а еден да му броиш.

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА X

  199. За него не важи „Простотилак-срамотилак“, туку „Простачиште-будалиште“.

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА X

  351. Ќе се свестите кога ќе престанете да верувате во предизборните со ништо непоткрепени ветувања на политичарите.

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА X

  676. Јасно и прецизно:Велепредавничка власт во Република Северен дел од Македонија!