Почетна Создадени дела АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ X

АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ X

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА X

  100. Нема поголемо злосторство против човештвото од разнебитување на минатото и сегашноста на мал, а голем исконски народ.

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА X

  473. Искреност, чесност и доследност за доверба.

  ШТОМ ЗАОДЕВ, СЕКАКО ЌЕ ДООДАМ или СЕКИДНЕВНИ НАСТАНИ И ДОЖИВУВАЊА ВО ЖИВОТОТ НА КОРЕН...

  Настан IX Име надежно ѝ се радуваше на вечерашната средба со Илина Каранфилова, колешката и најблиска пријателка во „Просторно планирање“. Во последниве месеци стануваа сѐ...

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА X

  102. Не е храброст, а е велепредавство да жртвуваш опстој на исконски народ. Храброст е да се жртвуваш себеси за неговата иднина.

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА X

  278. Урнисана правна држава?! Да, сосем! А кој ја урниса? Не се знае кој?! Море марш у п...м..., непрокопсани политичари и политиканти!

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА X

  406. Навредуваш, понижуваш, обезвреднуваш, омаловажуваш-значи, не можеш да си ги контролираш инфериорноста и фрустрациите.