Почетна Создадени дела АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ X

АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ X

  ГОЛТКИ, минијатурни раскази/ескизи

  30. Безгрижна игра Во парк околу мала фонтана играат безгрижна игра детенце и старец. Трчаат, скокаат, се смеат, се прскаат со вода од неа. Запираат...

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА X

  1.000 Никој не може сам, а сѐ повеќе во стари години мораат.

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА X

  Мачна сиромашија во безвредно изобилие.

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА X

  Прашање: -Уште колку? Одговор: -До кога?

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА X

  Престанете со импровизации, дилетантизам и политикантство. Имајте доблест, поставете и развивајте системска демократија!    

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА X

  Гледаш, слушаш, читаш, молчиш и се нервираш. Жива болест!