Потребно време за читање: 3 минути

Еве сосема мал избор од сѐ она што е забането или допуштено во и околу сексот со закон, вера и обичаи во некои држави.

Во Либан на мажите со закон им е допуштен сексуален однос со животни, но единствено со женки. Сексуален однос со мажјаци се казнува со смрт.

Во Бахреин машки лекар може легално да прегледува женски гениталии, но му е забрането во нив да гледа директно. Затоа мора да се служи со огледало при прегледот.

Во Непал, Бангладеш и Макау е илегално да се гледаат филмови кои прикажуваат симулиран сексуален чин, а е забранет дури и само поглед на машки и женски гениталии. Исто така, законот забранува бакнеж во кој било филм во кој настапуваат глумци од спомнатите земји.

Во Индонезија казна за мастурбација е отсекување на главата!

Во Гуам постојат луѓе чија професија се состои од патувања низ земјата и дефлорирање на млади девици, а кои за тие услуги пристојно и плаќаат. На девиците во Гуам со закон им е забранета венчавка.

Прочитај и за ... >>  Луди закони

Во Хонг Конг на изневерената жена со закон ѝ е допуштено да го убие својот неверен маж, но единствено ако тоа го направи со голи раце. Меѓутоа, неговата љубовница може да ја убие како што сака.

Во Ливерпул продавачки во топлес со закон се допуштени само во продавници со тропски риби.

Во Кали (Колумбија) во првата брачна ноќ во спалната соба, освен мажот и неговата жена, мора да биде присутна и нејзината мајка. Како посматрач.

Во Санта Круз (Боливија) законот му забранува на мажот одржување на полови односи со жена и нејзина ќерка во исто време.

На Муслиманите верата им забранува гледање на гениталии на мртовци. Половите органи на мртвите мора постојано да бидат покриени со тула или парче дрво.

Во државите на Блискиот исток исламскиот закон вели: по сексуален однос со јагне, смртен грев е тоа да се изеде!

Во САД постојат безброј бизарни, дури луди забрани поврзани со сексот. На пример, забрането е да се користат загрозени животински видови, освен инсекти, било за јавен или приватен сексуален настап, шоу или приказ на полов однос помеѓу видовите.

Прочитај и за ... >>  Бизарни обично-необични случки

Во Минесота е забранет секс со жива риба и кој било вид птици.

Во Вашингтон е противзаконски секс со девица во кои било услови, вклучувајќи и брачна ноќ!

Во Невада е противзаконски секс без кондом.

Во Ајдахо на пар што води љубов во автомобил полицијата не смее да му пријде ако се покаже и најмал знак дека парот упразнува секс. Во тој случај полицаецот е должен да го запре полицискиот автомобил на пристојна оддалеченост, да свири три пати и да причека две минути пред да му пријде на парот во акција.

Во една друга американска држава на жените им е забранет секс во автомобил на итна помош во движење. Мажот при таков прекршок не се спомнува. На жената ѝ се заканува казна објавување на името во локалниот весник.

Во Аризона не е допуштено да се поседуваат повеќе од два дилда или вибратора.

Во некои делови на Колорадо постои забрана на бакнување на жена која спие.

Прочитај и за ... >>  Најосамена телефонска говорница

Во Хартфорд во Конектикат на мажот во недела му е забрането да ја бакнува жената.

Во Мичиген е забранет секс со свињи, крави, коњи и други животни, додека во Западна Вирџинија е допуштен секс со животни, но само ако тие тежат помалку од 20 килограми.

Еве и нешто од германското списание „Велт“ („Welt“): препораки за начин на однесување во некои земји:

  1. Кенија: за хомосексуалност до 4 години затвор.
  2. Канада: за анален секс до 10 години затвор.
  3. Малезија: за хомо односи бичување и до 20 години затвор.
  4. Панама: за хомо односи казна кастрација.
  5. Иран: хомосексуалноста е строго забранета. Казна со бесење, каменување или преполовување со меч.
  6. Шри Ланка: за орален и анален секс до 12 години затвор.
  7. Нигерија: за непридодни полови односи до 14 години затвор или смрт со каменување.
  8. Мавританија: за анален или орален секс смртна казна.
  9. Просторот на исламските земји: бакнеж помеѓу вонбрачни партнери е строго забанет. Казната е 99 удари со бич (камшик).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here