Говор на глувонем политичар

Глувонем политичар држи говор пред 20.000 луѓе. Додека тој гестикулира со рацете неговиот преведувач преведува преку разглас. Политичарот прво се фаќа за градите, преведувачот преведува: -„Дами...“ Потоа...

Жена и полицаец

Жена ја запира полицаец. Жената: -Имам ли некакви проблеми? -Госпоѓо, возевте пебрзо,-одговара полицаецот. -А, тоа. -Можам ли да ја видам вашата дозвола? -Би ви ја дала, ама ја немам. -Ја немате?! -Веќе...

Татко, син и порно филмови

Разговараат татко и син: -Синко, што сакаш да бидеш кога ќе пораснеш? -Чистач на базени. -А зошто баш чистач на базени? -Па, може и градинар, водоинсталатер, Дедо Мраз,...

Дрвосечач и Бог

Еден ден, додека дрвосечачот сечел гранка од едно дрво над река, неговата секира паднала во река. Кога заплакал се појавил Бог и го прашал...

Сопруги проститутки

Двајца комшии: -Комшија, што ти работи жената? -Таа е проститутка. -Ооо, па знаеш ли што значи тоа?! -Не знам, ама знам дека твојата жена ѝ помага на мојата кога...

Длабока старост

Доаѓа старец кај доктор на преглед. По прегледот докторот вели: -Во одлична сте форма. Како успевате да имате одличен крвен притисок и да сте во...