Авторитетот и достоинството

Тие „чекорат" секогаш заедно. Било во минатото, е во нашево време, во сите сфери на животот. Најмногу во работата-бизнисот и политиката. Токму во овие...

Национален идентитет

Некои нафрлоци преземени од други за темелна расправа: Националниот идентитет е еден од социјалните кој битно ја одредува човековата личност и претставува најбитен и најсеопфатен...

Машка криза на средните години

Досега веќе научивме сѐ-за менструацијата, за предменструалниот синдром, за пременопаузата, па менопаузата... Се чини дека само жените беа „на тапет“ кога се во прашање...

Нешто од сешто за прстенот и бурмата

Прстенот е вид накит со тркалеста форма, со украсен додаток, најчесто од бесценет камен или од некој друг вреден материјал. Најчесто се изработуваат од...

Агресивноста

За неа се искажале многумина мудри луѓе-мислители, учени, познати и помалку познати, а особено оние што се соочиле, имаат лично искуство. Речиси никој не...

Перење мозок

„Овие навистина ни го перат мозокот“, е фраза што ја користиме кога ни станува неподнослива некоја медиумска кампања, а особено кога очевидно се користат...