Изострете го шестото сетило

Имаат ли и луѓето шесто сетило, не само животните? Научно потврдено: имаат! Станува збор за своевидна телепатска врска помеѓу блиски лица. Се смета дека овој...

Што е апсинт?

Се чуле за absinth? Апсинтот е пијалок, но е пред сѐ лек врз база на пелин, со проѕирна зелена боја, „нешто како искушение на ѓаволот“. На...

Кога почнале да се користат парфемите?

Парфемите се произведуваат исклучиво поради нивниот пријатен мирис. Тоа се алкохолни раствори на природни и вештачки материи. Најчесто се составени од растителни етерични...

Која е вашата цел во животот?

Поразително е кога речиси секој прашан, особено од младата популација (секоја чест на ретките исклучоци): која му е најголемата цел од животот, одговара: „Да...

Глупирање на вљубените

Вљубеноста е прекрасно чувство, но неретко предизвикува да се чуствуваме лошо и да се однесуваме чудно. Некои психолози и социолози се „досетиле“, па ги „изнаредиле“,...

Не е лошо во студени денови да имате секс. Макар малку.

Ако во зимските денови немате секс колку што сакате, знајте дека тоа и не е така лошо. За да сочуваат што повеќе калории кога...