Познати, помалку познати и непознати нешта за кафето

Кафето потекнува од јужна Етиопија, од каде што е пренесено во Арабија, а оттаму низ целиот свет. Се одгледува плантажно во Бразил, од каде...

Што е апсинт?

Се чуле за absinth? Апсинтот е пијалок, но е пред сѐ лек врз база на пелин, со проѕирна зелена боја, „нешто како искушение на ѓаволот“. На...

Која е вашата цел во животот?

Поразително е кога речиси секој прашан, особено од младата популација (секоја чест на ретките исклучоци): која му е најголемата цел од животот, одговара: „Да...

10 најсексипилни жени на светот

Сте чуле ли за 10-те најсексипилни жени во светската историја? Знаете кои се тие? Многупати досега е потврдено дека женската убавина отсекогаш била и е...

Кога почнале да се користат парфемите?

Парфемите се произведуваат исклучиво поради нивниот пријатен мирис. Тоа се алкохолни раствори на природни и вештачки материи. Најчесто се составени од растителни етерични...

Дали порнографијата ќе ја спаси филмската 3D технологија?

Без оглед колку Холивуд се колне во филмовите кои се гледаат со специјални очила, на секој „Аватар“ кој успеал одат неколку 3D филмови што...