Најбизарни занимања на сите времиња

Во минатото луѓето работеле сѐ и сешто за да заработат макар ситна пара за преживување. Исто така и денес, особено во време на криза,...
keopsova piramida кеопсова пирамида

На границата на бизарноста

Еден француски архитект објави дека ја решил 4 ипол илјади години старата тајна на Кеопсовата пирамида: зданието е градено однатре спрема надвор. Досегашните теории се...
туристи turisti

Најглупави, најсмешни и најбизарни жалби на туристите

Daily Telegraf објави листа на некои од најсмешните жалби на туристите: Пензионер, кому му паднале вештачките заби додека повраќал од брод со кој крстосувал,...

Некои „леви“ нешта

„Леви“-„откачени“ или необични-бизарни, сеедно. Во секој случај, изборот е секогаш, буквално секој ден од богат пребогат. На Интернет има многу специјализирани сајтови за такви...
ornagutani, органгутани

Откритие на научници: одењето на човекот на две нозе не е „којзнае што“, зашто...

Можеби одењето на човекот на две нозе - исправеното одење на две нозе не е нешто што е исклучиво карактеристично за човекот, тврдат британски...

Траењето на бизарните вести

Еве една не само новинарска дилема: дали и вестите за бизарните настани во светот, освен што, како сите други, се за „еднократна употреба“ (да...